Allt för dig som är intresserad av bowls.

Kurling med K en ny innesport.

Kurlingstartpaket

För dig som tycker bowls är för svårt eller för dig som inte har tillgång en lokal att spela bowls kanske Kurling kan vara ett alternativ.

Kurling uppfanns av John Bennet från Dymchurch i England. Sporten som har 10 år på nacken började med att hans son som var mycket sportintresserad fick en stroke inte längre kunde utöva de sporter främst friidrott som han älskade. Han bad pappan som hade tidigare erfarenhet som uppfinnare/utvecklare av produkter " kan du hitta ta fram en sport som även jag kan utöva".

Kurling som sprids över hela världen spelas av många skolbarn, funktionshindrade av olika grader, äldre med funktionshinder och av många andra som gillar att tävla och ha roligt med en sport som påminner om Curling.

Kurlingstenarna glider på kullager och kan spelas på olika typer av golv och mattor.

Bowls.se kan nu erbjuda er detta spel komplett att sätta igång för under 5000 kr.

Du får tre spel i ett med vår specialdesignade målmatta:

Kurling samma regler som i Curling, laget spelar varannan sten och det lag som ligger närmast närmast boets centrum vinner poängen/poängerna.

Poäng varje spelare rullar ut fyra stenar och räknar ihop poängen efter varje omgång hösta sammanlagda poängen efter 5 alt. 10 omgångar vinner.

Dart varje spalare börjar på 51 poäng räknar sedan uppnådda poäng tills du stannar på exakt noll sedan måste du lägga en ETTA för att gå ut.Spelarna spelar varannan sten.

Här kommer några filmer från England med olika målgrupper.

 

 

Kurling kan spelas av alla oavsett

ålder, kön eller ev funktionshinder